Kundkontakt

Vi på ETC Mobil finns här för att hjälpa dig och svara på frågor. Här finner du svar på de vanligaste frågorna.

Vanliga frågor om ETC Mobil

Har ETC Mobil ett eget mobilnät? 

Nej, vi opererar i Telias mobila nät. Detta nät ger även möjlighet till våra kunder i norra Sverige att kunna använda sig av ETC Mobil. Du kan läsa mer om Täckning och kapacitet I deras mobilnät här.

Hur gör jag för att beställa ETC Mobil? 

Fyll i anmälningsformuläret. Det är enkelt och snabbt.

Hur går det till att byta till ETC Mobil från en annan operatör? 

När du byter från en annan operatör kan du antingen skaffa ett helt nytt nummer eller välja att behålla ditt gamla nummer. Att flytta numret kallas på telespråk att portera sitt nummer.

Kan jag behålla mitt gamla nummer om jag flyttar till ETC Mobil? 

Ja det går bra. Då gör vi en så kallad nummerportering och flyttar ditt nummer från din gamla operatör till ETC Mobil. Du får då ett nytt SIM-kort från oss, men du behåller ditt gamla telefonnummer.

Vad händer om jag har bindningstid kvar hos en annan operatör? 

Tyvärr är bindningstiden hos en annan operatör ingenting som ETC Mobil kan påverka. Om du väljer att avsluta ett abonnemang hos en annan operatör och det är bindningstid kvar är det troligt att operatören kommer att skicka dig en slutfaktura på den kvarvarande tiden. Kontakta din nuvarande operatör och kontrollera vad som gäller om du har bindningstid kvar. Om du bara har några månader kvar av bidningstiden hos din gamla operatör kan det kanske vara värt att bli kund hos ETC Mobil även om du har bindningstid kvar. Du kan få ett tillfälligt nummer och vi kan vidarekoppla ditt gamla nummer till ETC Mobil under resterande av bindningstiden. 

Hur vet jag när mitt abonnemang med ETC Mobil är aktivt? 

Du kommer att få ett meddelande som berättar att ditt nya abonnemang hos ETC Mobil nu är aktivt!

Finns det några tekniska krav för att kunna byta till ETC Mobil? 

Nej.

Kan min familj och mina vänner ha ETC Mobil? 

Självklart!

Kan företag ha ETC Mobil? 

ETC Mobil välkomnar självklart även företagskunder. Vår idé är att de som använder en mobil också ska kunna bidra till att göra mobiltelefoner mer klimatvänliga genom att en del av den fasta kostnaden går till renare elproduktion. Företag är stora mobilkunder idag. Om de hjälper till att göra el till mobiltelefoni renare, desto bättre.

Vilka är de största fördelarna med att ringa och surfa med ETC Mobil? 

Fördelarna är många, men detta är några av de mest framträdande: Ditt mobiltelefoniabonnemang avsätter varje månad en summa till ny ren solelsproduktion. Du har ingen uppsägningstid och inga uppsägningsavgifter på abonnemanget (såvida du inte har köpt en Fairphone på avbetalning hos oss)! Fast pris ger dig kontroll över dina kostnader. Du vet hur stor din mobilräkning kommer att vara och du slipper känna att du blir lurad eller vilseledd så fort du lämnar ditt normala förbrukarmönster. ETC Mobil erbjuder ett särskilt avtal för dig som surfar mycket med mobilen. Låg fast avgift för den som är ekonomisk. Mobiler är inte något alla måste använda mycket. En del vill ha dem mer som säkerhet och extratelefon. Därför har vi tagit fram ett basavtal med mycket låg avgift.

Vilka ligger bakom ETC Mobil? 

ETC består av flera bolag som alla jobbar för en grönare värld. Vårt förlag ger ut dags- och veckotidningar, vårt elbolag säljer bra miljömärkt el och våra solcellsparker sätter upp nya solceller varje dag för en renare värld. ETC är ett företag som försöker göra nytta och återinvestera eventuell vinst i verksamheten direkt. ETC Mobil har vi skapat tillsammans med AddLogo Telecom, vilket är ett företag som hjälper andra företag och organisationer att bli mobiloperatör. AddLogo är en så kallad enabler som är expert på att sätta upp mobilverksamheter.

Hur avslutar jag mitt abonnemang? 

För att avsluta ditt abonnemang ring till ETC mobils kundtjänst. Telefonnummer 08-409 25 920, öppettider vardagar kl 9-12 och 13-15.

Vanliga frågor om abonnemanget

Är det obegränsad surf i abonnemanget? 

Vi har tre avtal med antingen 0,5, 10 eller 15 GB mobilsurf per månad. Behöver du mer data kan du beställa en "TopUp" som kostar 69 kronor för 1 GB, vilket är en engångsavgift. När din datamängd börjar ta slut får du ett sms som meddelar att din datamängd snart är slut. Vill du köpa extrasurf för 69 SEK, svarar du på detta SMS med texten 1GB.

Vad är det för nedladdningshastigheter som gäller för er mobilsurf? 

Max 80 Mbit/s med en normalhastighet om10-50 Mbit/s.

Vad händer då jag förbrukat mitt datapaket? 

Vi har tre avtal med antingen 0,5, 5 eller 15 GB mobilsurf per månad. Om ditt användande överstiger den datamängd som ingår i ditt abonnemang kan du beställa till mer data genom att. kontakta kundtjänst och uppgradera ditt surfpaket. Du kan beställa en "TopUp" som kostar 69kr för 1 GB, vilket är en engångsavgift. När din datamängd börjar ta slut får du ett sms som meddelar att din datamängd är snart slut. Vill du köpa extrasurf för 69 SEK, svara på detta SMS med texten 1GB.

Vad är det för inställningar för surf/mms? 

Inställningar för mobilsurf APN: online.telia.se Port: 8080 (Fungerar även med 80) MCC: 240 MNC: 01 Verifieringstyp/Autentiseringstyp: Ingen APN-typ: default Inställningar för mms APN: mms.telia.se Användarnamn: mms Lösenord: telia MMSC: http://mmss/ MMS-proxy: 193.209.134.132 MMS-port: 8080 (Fungerar även med 80) MCC: 240 MNC: 01 Verifieringstyp/Autentiseringstyp: PAP APN-typ: mms.

Vad händer med telefonen jag fått om jag väljer att lämna ETC Mobil? 

Det kostar ingenting att avsluta abonnemanget, när helst du vill – så vida du inte har köpt en Fairphone på avbetalning. Då kan du säga upp ditt avtal mot slutfaktura motsvarande återstående belopp på den bindningstid du har för mobil och abonnemang. Vill du säga upp ditt obundna abonnemang avslutas det vid månadsskiftet efter din uppsägning.

Oj, hittade du inte svaret du sökte?

Ta då kontakt med vår kundtjänst på telefon eller mejladress nedan så får du den hjälp du behöver.
etcmobil@etc.se
08-409 25 920
Telefontider: vardagar kl 9-12 och 13-15

Vill du bli uppringd? Skicka ett mejl med ämnesraden "Ja tack! Jag vill bli uppringd!", glöm inte att ange namn och telefonnummer i mejlet.